Ricardo Marchante met zijn CrossBox Breda

Sport als start van fysieke en mentale gezondheid

Leestijd: 2 min | 4 juli, 2022

SportBit Manager werkt samen met veel verschillende partners. Van CrossFit boxen tot vechtsportorganisaties. Van yoga scholen tot bootcampclubs. En eigenlijk alle type sportverenigingen die zich daar tussenin bevinden. Zo ook met Breda Crossbox. Eigenaar Ricardo Marchante kenmerkt zich door zijn creativiteit, ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Door weer en wind staat hij klaar voor zijn leden. Dat in de meest letterlijke zin van het woord. Gedurende de lockdowns was hij namelijk bereid om trainingen te faciliteren en te begeleiden in de vrieskou. Dat zijn de echte! Bij SportBit Manager werken we natuurlijk graag samen zo’n type ondernemer. Ricardo vertelt ons zijn verhaal.

 

Breda Crossbox biedt een combinatie van gezelligheid, fun en resultaat. Dat tweede gold niet voor de timing waarop de sportschool werd geopend. Een paar weken na de start brak de corona pandemie uit. De daaropvolgende lockdowns hadden -zoals bij ieder mens- een grote impact op Ricardo: “Het was een drama. We waren net alles aan het opbouwen. De stijgende lijn werd stopgezet door de maatregelen en dat betekende géén inkomsten, maar wél kosten.”
Zoals gezegd is de Bredanaar niet voor een gat te vangen. Dat heeft voor een deel te maken met ervaring en daarbij zijn persoonlijkheid. Die combinatie heeft hem gebracht waar hij nu staat. “Een aantal jaar geleden ben ik best ziek geweest. De dokters hadden geen idee wat ik onder de leden had. Uiteindelijk ben ik op hun advies gaan sporten. Dat was in de eerste weken echt een hel. Op aandringen van mijn zoon en de artsen heb ik het volgehouden. Na een maand begon ik me steeds beter te voelen. Een halfjaar later begon ook het afvallen. Dat motiveerde me nog meer om door te pakken. Na een jaar kwam echt het plezier. Sindsdien kan ik me geen leven inbeelden zonder sport.”

 

 

Sport als start van fysieke en mentale gezondheid

Het is een bekend proces: Veel mensen beginnen met sporten voor een bepaald doel. Ze gaan voor in eerste instantie voor het resultaat en naarmate de progressie vordert komt het plezier ook naar voren. Zodra het onderdeel is van de levensstijl willen deze sporters hun ervaringen delen met anderen. Op die manier verspreid gezond leven zich als een olievlek door de wereld. “Maar we zijn er nog lang niet”, is Ricardo van mening. “Mensen bewegen weer een stuk minder sinds de lockdowns. Het lijkt wel alsof ze de weg naar de sportscholen zijn vergeten. Als ik om mee heen kijk dan is dat met name bij de jongere generaties een probleem. Obesitas ligt daar echt op de loer. Met Breda Crossbox bestrijden we die trend. Wij willen volwassenen en kinderen laten inzien dat sporten het begin is van fysieke en mentale gezondheid.”

 

SportBit manager helpt bij het waarmaken van je ambities

Met ziel en zaligheid zet Ricardo zich in voor zijn missie om mensen gezonder te laten leven. Dat begint bij een goed plan. Als eigenaar van twee bedrijven is dat hem wel toevertrouwd. Naast het sportondernemerschap heeft Ricardo een eigen drukkerij. Vanuit die branche heeft hij zijn eigen marketing en communicatie opgepakt: website, teksten en logo. Met resultaat! “De website was en is de hoogste prioriteit. 70% van de leden is via die weg bij Breda Crossbox terecht. Momenteel zitten we in een mooie stijgende lijn qua aantal leden. De software en het team van SportBit helpen me daar fantastisch bij. De communicatie met de leden loopt nu vooral via WhatsApp, maar in de toekomst wil ik graag het SportBit-abonnement met e-mail communicatie. Dit partnership gaat dus nog verder versterkt worden. Samen gaan we onze ambities waarmaken.”

 

Ricardo's tips voor startende ondernemers

  • Als je samenwerkt met compagnons met je concessies doen. Start daarom individueel een bedrijf, dan kun je altijd je eigen dromen najagen.
  • Geef je onderneming een kickstart door direct te investeren in goede software: dat scheelt je een hoop tijd.

 

Benieuwd naar de CrossBox van Ricardo? Klik hier

Ben jij een startende ondernemer en wil je met ons in contact komen. Vraag een demo aan

 

Gerelateerde blogs