ClubPlanner en SportBit manager

Leestijd: 2 min | 13 maart, 2023

Je onderneming laten groeien

Wanneer je steeds verder groeit in je ledenaantal, krijg je mogelijk ook andere behoeftes als het gaat om rapportages en het behouden van je leden. Ook in het administratieve gedeelte van je organisatie wil je dan groeien. Samen met ClubPlanner geven wij je deze mogelijkheid.

Managementtools

De software van SportBit Manager geeft je verschillende inzichten, in de vorm van rapportages, die vooraf al zijn ingesteld. Zo zijn rapporten als je ledenverloop en ledentrend, voor alle soorten pakketten te raadplegen. Bij het Pro abonnement SportBit Manager, krijg je daarnaast meer rapportages tot je beschikking. Voorbeelden hier van zijn een overzicht van alle actieve leden en opzeggingen maar ook de no-shows of de bezettingsgraad.

Ook kun je sinds kort gebruik maken van een koppeling met ClubPlanner. Wanneer je als ondernemer gebruik maakt van ClubPlanner bij SportBit Manager, kan je de cijfers uit je ledenadministratie software gebruiken in de ClubPlanner. Super handig dus!

Wie is ClubPlanner

ClubPlanner is een web-based oplossing om je te ondersteunen bij een aantal belangrijke aspecten:

 • Structureren van jouw verkoopproces
 • Vastleggen van contactmomenten met leden
 • Inrichten van volledige customer journey

Dit met als doel om te zorgen voor meer leden, die langer blijven. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende geautomatiseerde flows die ingericht kunnen worden op de werkwijze van jouw club.

Met de software van ClubPlanner heb je verschillende processen inzichtelijk en kun je op elk moment een taak toewijzen aan een van je medewerkers. Heeft een lid bijvoorbeeld aangeven even niet te komen in verband met een blessure? Plan dan voor één van de medewerkers een telefonische opvolging na een bepaalde tijd in, zodat je kan vragen hoe het gaat. Wanneer je op dit soort momenten goed contact houdt met je lid, is het voor het lid minder vervelend om na een periode weer te starten.

Praktijkervaring

David Wamsteker (eigenaar CrossFit Hoofddorp) werkt al jaren met veel plezier met de software van SportBit manager. David stond vooraan in de rij om als eerste gebruiker het voordeel in te zetten die deze samenwerking biedt.

“Voor grotere boxen zoals wij, is dit een absolute aanrader. Ik werk al een tijd met de software van Clubplanner en nu ik dit nog beter kan combineren met SportBit manager, brengt het mij nog meer gemak en controle”.

Waardevolle functies

De grootste toegevoegde waarde zit er voor hem in dat hij zijn medewerkers duidelijke taken kan aanwijzen. Deze taken hebben als doel om de retentie van zijn leden te behouden. Dit houdt in, de achterdeur van je ledenaantal dichthouden.

Het maken van klantselecties, bijbehorende SportBit manager taken creëren en daarbij alle communicatie via de SportBit app is voor David een must have voor het managen van zijn CrossFit box.

Voor grotere boxen zoals wij, is dit een absolute aanrader

David-warmsteker David Wamsteker Eigenaar CrossFit Hoofddorp www.crossfithoofddorp.nl
Bekijk alle referenties

De voordelen van ClubPlanner

 • Houd controle over je club
  Met uitgebreide rapportages en een overzichtelijk dashboard werk je samen met jouw medewerkers efficiënter en pro-actiever.
 • Grip op leads
  Laat geen leads meer door je vingers glippen. Geen rondslingerende formulieren meer. Verzamel alle call-ins, walk-ins en online leads op één digitale takenlijst. Volg ze direct op via een eenvoudige geautomatiseerde workflow.
 • Geef persoonlijke aandacht
  Maak de juiste keuze welke leden aandacht nodig hebben, gebaseerd op data van bezoekfrequentie. Met geautomatiseerde ‘vangnetten’ her-activeer je niet recente bezoekers en enthousiasmeer je actieve leden.

Voor SportBit Manager is de samenwerking met ClubPlanner een perfecte toevoeging voor eigenaren van clubs of boxen die hun leden, maar vooral ook hun trainers, coaches en andere medewerkers willen managen. Zo maken we het een stukje gemakkelijker en overzichtelijker!

Probeer ClubPlanner nu zelf

Wil jij net zo enthousiast worden als David van Crossfit Hoofddorp? Informeer voor de mogelijkheden!

Bij SportBit manager moet je gebruik maken van ons PRO pakket om de de koppeling te benutten. De voorwaarden van ClubPlanner bespreken zij graag gedurende een persoonlijke afspraak. Deze kun je aanvragen via Clubplanner.nl

Gerelateerde blogs