Management rapportage

Een ambitieuze club of studio heeft inzicht in zijn management cijfers

Wil jij groeien in jouw sportonderneming? Dan moet je weten wat er speelt. Hoe? Door beter inzicht te krijgen in de cijfers d.m.v. rapportages.

Gratis demoLees meer

Zicht op ledengroei, omzet en andere cijfers

Om de groei van je onderneming waar te nemen moet je eerst de huidige situatie bekijken. Wat is je ledenaantal en welke omzet hoort daar nu bij. Pas dan kun je een plan gaan maken over de cijfers en de groeipotentie. Want, wil je groeien in aantal leden of wil je juist omzet per lid gaan verhogen?

snippet-omzetgroei

Doorstroom van leads

Heb je als doel om te groeien in ledenaantal dan kun je gebruik maken van de rapportage die je inzicht geeft in ‘leadconversies’. In deze rapportage krijg je inzichtelijk hoeveel personen er daadwerkelijk lid worden na een proefles. Maar ook, hoeveel proeflessers zijn er op dit moment die nog geen beslissing hebben genomen. Deze kunnen natuurlijk een belletje van jou als ondernemer verwachten.

 

snippet-leads

Risico leden in kaart brengen

Wanneer je aan de voorkant wilt groeien in ledenaantal, is het ook van belang om de achterdeur dicht te houden. Hiermee bedoelen we dat je de leden die een potentieel risico lopen in het opzeggen van hun contract inzichtelijk hebt. Wij doen dit op basis van laatste deelname aan een activiteit.

Wanneer je weet welke leden dit zijn, heb je de keuze om hen proactief te benaderen en te onderzoeken wat de aanleiding is van de langdurige afwezigheid.

snippet-risico-leden

Optimaliseer de bezetting van groepslessen

Om je nog verder te helpen je sportonderneming te professionaliseren en de cijfers te doen groeien hebben wij de bezettingsgraad van je lesaanbod inzichtelijk. Zijn er lessen waar structureel weinig leden aan deelnemen? Dan kun je de keuze maken hier een andere les te plaatsen.
Zijn er tijden en specifieke groepslessen die vaak een wachtrij hebben, kijk dan naar mogelijkheden om deze uit te breiden.

snippet-bezetting

Verjaardagen, jubilea en overige bijzonderheden

Soms zit persoonlijk contact ook in de kleine dingen. Hoe leuk en fijn is het als jij weet wanneer een lid jarig is zodat je hier een leuk contactmoment van kan maken. Daarnaast is het ook goed om inzicht te hebben in het aantal leden met een blessure en hier af en toe vinger aan de pols te houden hoe het met hen gaat.
Een andere handige tool is dat je inzichtelijk hebt wie de ‘no shows’ zijn. Zijn dit met regelmaat dezelfde leden, dan kun je hier eventueel ook even mee in gesprek.

snippet-bijzonderheden

Beleef de sociale functies van SportBit manager zelf

De onboarding bij SportBit manager is professioneel en ook nog eens kosteloos. Onze specialisten hebben ruime ervaring in het overzetten van bestaande ledendata uit diverse systemen.

Wanneer je start met de software van SportBit manager doorloop je samen met ons team het onboarding proces, waarna je snel zelfstandig uit de voeten kan. Er kan altijd gerekend worden op onze volledige en toegewijde support team. Zo heb jij volledige focus op je management en bieden wij de helpende hand.

Gratis demo

SportBit manager heeft ons gemak gebracht

Bart Voet (klein) Bart Voet Mede-oprichter Boxing Company www.boxingcompany.nl
Bekijk alle referenties

Veel inzicht in verschillende prestatie indicatoren

willem-1 Willem Peters Eigenaar / Creatief www.primal.nl