Jouw personal training studio naar een hoger niveau brengen

Leestijd: 2 min | 27 januari, 2022

Knallen als personal trainer?
Check deze tips!

De fitness branche is weer volop in beweging. Na maanden van thuis trainen of ‘limietloos’ genieten van het bourgondische leven vindt iedereen de weg weer terug naar de sportaanbieders. De mensen branden van de motivatie. Een mooi moment voor jou als personal trainer om in te spelen op de behoefte en tegelijkertijd je eigen onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Aan de hand van onderstaande tips sta jij onverstoorbaar klaar voor je leden.

 

 

Tip 1 – Wees dé expert

In eerste instantie is het belangrijk dat jij je als de expert in jouw vakgebied bekend staat. Het is leuk om dat naar buiten uit te dragen, maar het begint allemaal bij jezelf. Zorg er dus voor dat jij de anatomie en fysiologie goed beheerst. Dat is de theoretische basis van jouw branche. Laat daarom niks aan het toeval over en blijf in ontwikkeling.
Als dit fundament staat en wordt onderhouden is het zaak om de volgende stap te zetten. Richt je daarbij op de drie belangrijkste thema’s: training, voeding en mentale coaching.

 

Tip 2 – Onderscheid jezelf van de rest

Waarom zijn jouw leden jouw leden? En wat onderscheid jou van de concurrentie? Het beantwoorden van die twee vragen voorkomt een gevalletje ‘grijze muis’. Durf dus een keuze te maken bij je doelgroepsbepaling. Het richten op een specifieke doelgroep helpt hierbij. Kies voor topsporters, kinderen of -rekening houdend met vergrijzing- bejaarden. Dat brengt ons terug op de vorige tip: wees dé expert. Als je je richt op een specifieke niche is het makkelijker om daarin de absolute allesweter te worden.

Tip 3 – Goed voorbeeld doet volgen

Als founder van jouw PT organisatie ben jij het voorbeeld voor anderen; je leden en je eventuele collega’s. Neem daarom de verantwoordelijkheid voor alle uiteenlopende taken. Ontwikkel protocollen, zorg dat de ruimtes onderhouden blijven en focus je op de verwachtingen van de leden. Hieronder wat tips in bulletpoints:

  • Persoonlijke ‘bonding’: Spreek je leden aan met hun voornamen en registreer hun persoonlijk verhaal, zodat je altijd even terug kan kijken in het klantendossier. Zo blijft de persoonlijke interesse warm.
  • Protocollen: Pas deze altijd samen met de checklisten en rapportages voor 100% toe. Jij bent het voorbeeld. Zorg er dus ook voor dat jouw goed gedrag en motivatie gevolgd wordt.
  • In de fitnesszaal; als je geen afspraak hebt, blijf actief, met corrigeren, hygiëne, opruimen, etc.
  • Neem verantwoordelijkheid voor je afdeling en werkplek; zorg voor je eigen topsportklimaat
  • Het proces is minstens net zo belangrijk als de doelstelling. Luister daarom naar de ervaringen van jouw leden. Neem hun plezier ook in oogschouw.

Tip 4 – Maak het persoonlijk en creëer een community

Uiteindelijk draait het om de beleving die jouw leden ervaren door bij jou te sporten. Wat heb jij ze te bieden? Het woord ‘personal’ in PT staat ook voor persoonlijk contact. Stimuleer dat ook. Mensen zijn onderdeel van de community van jouw gym, studio of school.
Doe wat extra’s voor je leden, zodat ze zich bijzonder en gewaardeerd voelen. Dat kan in de vorm van merchandise, maar ook door een leden evenement te organiseren. Zo creëer je een hechter groepsgevoel.
Tot slot: Durf ook jouw persoonlijke en innemende kant te laten zien. Bij tip 3 bespraken we al het verhaal van je leden en dat het belangrijk is om hun persoonlijkheid verder te ontdekken. Door de juiste coach tactieken toe te passen weet jij hen beter te prikkelen. Op persoonlijk vlak weet je wat hun drijfveren zijn überhaupt een lidmaatschap aan te gaan bij jou

 

SportBit – module coach kantoor

Kan jij als personal trainer een sparringpartner gebruiken? Neem dan eens contact op met ons. We vertellen je graag meer over onze module het Coachkantoor. De ideale tool om jouw personal training business naar een hoger niveau te tillen.
Wat kun je in ons coachkantoor? Dit zijn de interessantste functies op een rij:

  • Nieuwe intake(s) registreren
  • Persoonlijke afspraken inplannen
  • Rekening(en) maken
  • Persoonlijke doelen managen
  • Metingen en voortgangfoto’s invoeren

Je hebt inzicht in trainingsresultaten en voortgangsnotities. Daarbij maak je gebruik van een overzichtelijk dashboard met al jouw afspraken en belangrijke herinneringen.

 

Gerelateerde blogs