Ledenadministratie software

Elk software pakket is anders en biedt andere functies en mogelijkheden.

Ledenadministratie software

Elk ledenadministratie software pakket is anders en biedt andere functies en mogelijkheden. Het kan hierdoor lastig zijn om het juiste softwarepakket te kiezen. De belangrijkste stap bij het kiezen van een administratie software, is in kaart brengen van je wensen. Stel jezelf de volgende vraag: wat verwacht ik van de ledenadministratie software?

Waarom ledenadministratie software?

De ledenadministratie is een belangrijke taak binnen een vereniging, club of studio. Hierbij moet je o.a. denken aan het bijhouden van alle persoonlijke gegevens, de inschrijvingen, uitschrijvingen en de roosters. Vaak ligt het beheer van de ledenadministratie in handen van één of meerdere personen. Een taak die door veel losse formulieren en papieren veel tijd kan kosten. Een software pakket met ledenadministratie-functie kan dan van toegevoegde waar zijn.

Met een software voor ledenadministratie heb je alle informatie en gegevens overzichtelijk op één plek, je kunt er onder andere het onderstaande mee doen:

 • Ledenadministratie
 • Lesaanbod met planning en programmering van lesmateriaal
 • Productbeheer voor webshop, kassa en evenementenkalender
 • Communicatiecentrum: verstuur mailingen en push notificaties
 • Managementrapportages: Retentie, Bezettingsgraad en meer
 • Dashboard met belangrijkste uitgelichte informatie, taken en actiepunten
 • Geautomatiseerd jouw lessen inroosteren
 • Reserveringen slim koppelen aan de door jou aangeboden abonnementen en rittenkaarten
 • Geautomatiseerd betalingen ontvangen en een geautomatiseerde factuuradministratie
 • Verkopen via webshop, online kassa en evenementenkalender aan leden en niet-leden
 • Leads verzamelen en opvolgen via de proefles- of intake-planner

Al deze taken managen met behulp van ledenadministratie software, bespaart uiteraard een hoop tijd en geld. Tijd en geld die ook heel goed in andere belangrijke zaken kunt steken. Met ledenadministratie software kun je de ledenadministratie effectiever en efficiënter bijhouden.

Voordelen ledenadministratie software

Het gebruik van ledenadministratie heeft vele voordelen. Een online ledenadministratie zorgt ervoor dat je altijd op elke willekeurige locatie informatie kunt invoeren en opvragen. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of smartphone en een goede internetverbinding. Bovendien is alle ledeninformatie opgeslagen in één centraal systeem. Verschillende software updates, back-ups, de beveiliging, het gaat allemaal automatisch.

 

Nog meer voordelen

Een ander voordeel is dat veel ledenadministratie processen te automatiseren zijn door het pakket te koppelen met andere systemen. Zo kan de software bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de website. Op deze manier kunnen nieuwe aanmeldingen automatisch in de ledenadministratie worden opgenomen.
Daarnaast kan ledenadministratie software ook eenvoudig samenwerken met een boekhoudpakket. Je bent aanzienlijk minder uren kwijt met je administratie en het geeft je veel inzicht in hoe bepaalde zaken lopen.

 

 

Wat biedt SportBit manager hierin

Sportbit Manager biedt een all-in one software en bijbehorende app die jou helpt bij de groei van je onderneming. Denk aan oplossingen op het gebied van ledenadministratie, betalingen, communicatie en tools voor het creëren van een hechte community. Er zijn verschillende pakketten die aansluiten op de fase waarin jouw onderneming zich bevind. Of je nou een starter, middelgrote gym of grote studio bent.

 

Lees hier meer over de verschillende functies van de software.

Juist meer geïnteresseerd in het aanbod en de kosten van de software, klik dan hier

 

Gerelateerde blogs