Onderzoek ledentevredenheid met gebruik van de SportBit app

Leestijd: 1 min | 3 oktober, 2023

Veel sportscholen gebruiken de SportBit manager software als ledensysteem, onder meer vanwege zijn grote efficiency en gebruikersvriendelijkheid. De eigenaren en trainers zelf zijn er unaniem tevreden over, maar bij SportBit manager meten & weten we ook graag hoe tevreden de leden van onze klanten met onze software zijn.

Met dit in gedachten hebben we onlangs een enquête uitgevoerd onder de leden van sportscholen die SportBit manager gebruiken.

Overtuigende inzichten voor sportschooleigenaren

Door middel van dit onderzoek wilden we inzicht krijgen in hoe de leden van onze klanten de SportBit -app ervaren en welke functies ze het meest waarderen. De resultaten van deze enquête laten zien hoe de software bijdraagt aan de sportroutine van meer dan 180.000 sportliefhebbers. Daarmee is het onderzoek meteen een belangrijke eye opener voor ondernemers.

 

Zo blijkt een ruime meerderheid (70%) van de gebruikers de SportBit -app meerdere keren per week te gebruiken, waarbij 25% de app zelfs dagelijks gebruikt. Dit bevestigt enerzijds dat deze gebruikers veel vertrouwen in onze app hebben en anderzijds dat ze er stevig op leunen.

Probeer gratis

Hoge scores voor het gebruiksgemak van de app

Een van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek is de enorme waardering van respondenten voor de gebruiksvriendelijkheid van de app: met een dikke 8,6 (uit 10) scoort de app al geweldig. En voor het bekijken van het rooster en het inschrijven voor de lessen ligt de score zelfs nog iets hoger: een fraaie 9,0!

Ook het aanschaffen en verlengen van rittenkaarten en abonnementen gaat volgens de gebruikers heel eenvoudig en overzichtelijk met de app. Hetzelfde geldt voor het beheren van de rittenkaarten en abonnementen, wat een cruciale functie is voor sporters. De gemiddelde score voor dit onderdeel is een 8 en 25% van de gebruikers beloont dit zelfs met de maximale score.

 

 

Top 5 populairste functies van de app

SportBit Manager biedt tal van slimme functies, waarvan de volgende het meest gebruikt worden:

 1. Les reserveren (94%)
  Vrijwel iedereen maakt gebruik van deze functie om zeker te zijn van een plekje in de les of training.
 2. Rooster Bekijken (78%)
  Bijna 8 van de 10 gebruikers raadpleegt regelmatig het lesrooster om te zien welke lessen en trainingsmomenten beschikbaar zijn.
 3. Deelnemers aan trainingen bekijken (60%)
  Doordat gebruikers kunnen zien wie er aan dezelfde les of training deelnemen, wordt het sociale aspect van sporten versterkt.
 4. Trainingen loggen
  Deze handige functie maakt het mogelijk om op overzichtelijke wijze de voortgang bij te houden en doelen te bereiken.
 5. WOD bekijken
  Veel CrossFitters willen graag vooraf weten wat de Workout Of the Day is en met deze app kan dat in één oogopslag.

Wachtlijstfunctie en stabiliteit

Omdat voor populaire lessen vaak een wachtlijst is, doen veel sporters hun voordeel met de wachtlijstfunctie. Met de software van Sportbit Manager kun je als eigenaar deze wachtlijstfunctie volledig automatiseren. Dit leidt onder de leden tot een tevredenheidsbeoordeling van 8.6.
Bovendien merken gebruikers op dat de stabiliteit van de app uitstekend is, wat bijdraagt aan een naadloze sportervaring.

 

Maak gebruik van de mobiele app

De app van SportBit manager maakt het leven van je leden gemakkelijker. Ze kunnen lessen boeken, lidmaatschappen beheren en zelfs betalingen doen via de app. Dit niveau van gemak verbetert hun algehele ervaring en draagt bij aan hun tevredenheid.

Het gebruik van SportBit manager als ledenadministratie is een slimme zet om de klanttevredenheid in je sportonderneming te vergroten. Door processen te stroomlijnen, effectieve communicatie te behouden en leden te betrekken kun je van jouw gym of studio een plek maken waar leden graag naartoe komen. Onthoud dat tevreden klanten de sleutel zijn tot het succes van je gym. Met SportBit helpen we je graag dit te bereiken.

 

Probeer 30 dagen gratis

 

app-impressie

Start nu met het verhogen van jouw ledentevredenheid met SportBit

Door deze strategieën te implementeren en SportBit manager effectief te gebruiken, kun je je sportschool transformeren in een plek waar tevreden klanten graag terugkomen en actief blijven.

Meer weten over hoe onze klanten het gebruik van de software en bijbehorende app ervaren? Onze tevreden klanten vertellen het je graag.

 

Lees hier alle klantreviews 

Bekijk alle voordelen van SportBit

fitness-portrait-woman-personal-trainer-with-team-standing-with-crossed-arms-gym-sports-collaboration-happy-people-after-exercise-workout-training-class-sport-studio

Gerelateerde blogs